Vpra?anje za vse ki ?e imate dolgo psa

Problemi s pasjimi ljubljenčki pri vzgoji, pomoč z odgovori...

Moderatorji: VLADIMIR, ANDREJA

Vpra?anje za vse ki ?e imate dolgo psa

OdgovorNapisal/-a izzy007 » Sr maj 10, 2006 9:50 pm

Pozdravljeni

Priznam da sem novi lastnik psa in se zelo trudim z njim, da ga nau?im na ?isto?o in hi?ni red. V ?em je te?ava, da nevem ali mu naj dam 4x za jest brikete ali samo zjutraj in zve?er.
Koliko naj popije vode ker se potem polula v stanovanju po 10 minutah.
?ena je ?e rekla da bomo psa dali vstran ker cele dneve samo ?istimo za njim. :o
Prosim ?e mi malo opi?ete va?e pristope ter kak?ne urnike imate.
Moj ku?a je koker?panjel star komaj 2,5 meseca.
Hvala za odgovore.
LP Davorin :)
izzy007

OdgovorNapisal/-a carina » Če maj 11, 2006 2:12 pm

Pes ?e je mladi?ek in res ne sme? prehitro obupati nad njim! ?e mu daje? prikete 4x na dan in jih pu??a (ali ?e slab?e-?e jih ima ves dan pred nosom!!!) to pomeni, da jih dobi prepogosto.Psu ponudi hrano,po?akaj nekaj ?asa, da se naje in potem posodo s hrano pospravi.?isto mo?no je, da bo jedel le 3x na dan (odvisno od tega kak?en jedec je).Voda naj ima vedno na razpolago.
Z mladi?em je pa? na za?etku ve? dela.Sama sem vedno mladi?a zares hitro navadila na sobno ?isto?o.Ampak prve tedne je to akcija. To pomeni-vsako uro in pol do dve- ven na travo (in seveda takoj po obrokih hrane!!!).Ko pa opravi je priiiiiiiden...Ve?krat ko ima "mo?nost" potrebo opraviti zunaj, prej mladi? "dojame",da se to dela zunaj!
"Nesre?e" v stanovanju se bodo ?e zgodile,ampak vedno redkeje,?e se boste res anga?irali. ?e pa je mladi? sam v stanovanju ve? ur pa je nemogo?e pri?akovati, da bo ?isto.To pride kasneje.

Lep pozdrav in vso sre?o!
Uporabniški avatar
carina

Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a izzy007 » Če maj 11, 2006 10:05 pm

Hvala za odgovor ja saj grem z njim vsake dve uri ven in ?e se polula ali pokaka zunaj mu dam briket in ga pohvalim.
Poje vedno vse.
Zanima me ?e tudi pono?i hodite ven z mladi?kom vsake 2 uri ali?
Lep pozdrav Davorin
izzy007

OdgovorNapisal/-a ANDREJA » Če maj 11, 2006 10:28 pm

Ojla, spet jaz... :wink:

Psa pelji ven takoj, ko se zbudi, po navadi se v naslednjem trenutku mladi? polula, ko naredi nekaj korakov, po?akaj, da poje svoj obrok hrane in ga spet pelji ven, zunaj je treba vztrajat tako dolgo, da se bo polulal in pokakal, pri tem ga je potrebno seveda vedno pohvalit, po navadi psi kakajo zelo hitro po hranjenju, ?e boste vztrajali s tem bi se moral ?isto?e navadit zelo hitro.

?e je ku?a dosti sam doma, bi ti jaz priporo?ala ?e kak?en hi?ni box, medtem ko je sam, seveda pa ima carina prav, da sedaj, ko je ?e mali ne bo mogel dolgo zdr?at.

Pono?i: hi?ni box, v njem se bo hitreje nau?il ?isto?e, po navadi jim ni za spat v kakcih, pa tudi prostorsko je omejen, tako, da se jim tudi umaknit ne more. :wink:
Uporabniški avatar
ANDREJA
Site Admin

OdgovorNapisal/-a anchy » So dec 09, 2006 2:31 pm

lep pozdrav... :D kmalu si bom kupila shar peia,pa me zanima ?e ima kdo takega psi?ka ?e doma...

lp anja
anchy

Vrni se na Vzgoja

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost